Conventies voor toegankelijkheid van applicaties. Reeds in 1989 gedefinieerd en na ruim 20 jaar (!) nog altijd zeer actueel.
mantrix_training_advies_efficient_computergebruikvisie Mantrixtraining_efficient_computergebruikadvies_usuability_efficiencyKeybert: Quick Reference SoftwareSneltoetsen
 

Applicaties maximaal benutten

Gebruiksvriendelijkheid is een belangrijk kenmerk van goede software. Het belang hiervan neemt toe naarmate gebruikers intensiever met een applicatie werken. Mantrix richt zich dan ook met name op het gebruiksvriendelijk maken van kernapplicaties, met als belangrijkste aandachtspunten:
 

ē Leerbaarheid
Essentieel voor nieuwe gebruikers is dat zij applicaties in korte tijd beheersen, met minimale behoefte aan instructie. 
ē EfficiŽntie
Computerwerk bestaat in grote mate uit vaste routines. Door deze routines te optimaliseren krijgt de efficiŽntie een enorme boost.  
ē Overzicht
Kenniswerkers doen vaak meerdere dingen tegelijk. Bij het wisselen tussen taken moeten zij in ťťn oogopslag zien waar zij zich in het proces bevinden.  

Gestructureerde aanpak en bewezen conventies

Onze aanpak is gebaseerd op het toepassen van bewezen conventies, zoals Common User Acces. Dit stelt ons in staat om in relatief korte tijd concrete adviezen op te leveren in nauwe samenwerking met het ontwikkelteam. 

Bekijk een overzicht van concrete aandachtspunten.

Vloeiend werken

Partijen als Microsoft en Adobe besteden niet voor niets veel aandacht aan de interface: dit stimuleert het vloeiend doorlopen van processen, met als resultaat efficiŽnt en comfortabel gebruik. 

Webbased?

Webbased applicaties zijn sterk in opkomst. De voordelen hiervan zijn duidelijk, maar er kleven nog nadelen aan de gebruikerskant: de bediening is vaak muisafhankelijk en multitasking is lastig. Dit heeft naast technische oorzaken te maken met het nog ontbreken van duidelijke interface conventies.

Voor Client/Server applicaties zijn deze conventies in de loop der jaren sterk verfijnd, waardoor de bediening vaak beter en consistenter is. 
 

Bestaande of nieuwe applicaties

Mantrix adviseert zowel bij nieuwe projecten als bij de aanpassing van bestaande applicaties. Bij nieuwe applicaties zijn de mogelijkheden uiteraard het meest uitgebreid, maar ook bij bestaande applicaties kan veel winst worden behaald met relatief eenvoudige aanpassingen.
 

Advies bij aankoop van nieuwe applicaties

Bij de aankoop van applicaties hanteert u strikte voorwaarden. Het is verstandig om dit ook te doen voor de gebruikersaspecten. Mantrix kan worden ingezet bij het testen van applicaties en het definiŽren van richtlijnen.

Quickscan

In  4 - 8 uur maken we een quickscan van uw applicatie; een snelle en kosteneffectieve methode om te inventariseren welke aanpassingen mogelijk zijn voor een betere gebruikerservaring.

Neem voor meer informatie contact met ons op.  Tel: +31 (0)10 467 26 82

Contactct  ē   Privacy  ē  © 2011 Mantrix